Kereső Linkek Vendégkönyv Képtár

"... Mert Szoboszló az én képeskönyvem, örökösön nézegetem, olvasgatom; jól esik belé merülni, abban gyönyörködni, vigasztalódni, tanúlni belőle."

Szép ErnőTegyük közössé a múltat!


Ha van Szoboszló helytörténetével kapcsolatos bármilyen tárgyi emléked - fotód, képeslapod, könyved - és digitalizált változatát szívesen felajánlanád a Szoboszló Képeskönyve képi anyagának gazdagítása érdekében, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: admin[kuk@c]szoboszlokepeskonyve.hu!


Kövess minket a Facebook-on is!Honlaphírek


2017.01.23. - A HVTV első adása (1994.12.26.)


 


2016.11.27. - HVTV riport Gajdos Zsuzsannával és Szabó Rebekával, a Közgazdasági Szakközépiskola tanulóival
A HVTV riportot készített Gajdos Zsuzsannával és Szabó Rebekával, akik 2016-ban a Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója Díjat kapták, a Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=xKQVXT5aLrU


2016.11.22. - HVTV riport Ónadi Beatrixszal és Hódos Katalinnal, a Bocskai István Szakképző Iskola tanulóival
A HVTV riportot készített Ónadi Beatrixszal és Hódos Katalinnal, akik 2016-ban a Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója Díjat kapták, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bocskai István Szakképző Iskola tanulójaként.Link: https://www.youtube.com/watch?v=Yo4RtE9zTIIMegosztás


Megosztom Facebook-on  Megosztom Twitter-en  Megosztom Startlapon  Megosztom URLguru-n  Megosztom Delicious-on  Megosztom Tumblr-en  Megosztom CitroMail-lel!  
Ajánlom egy ismerősömnek107 éve írta a helyi újság - augusztusában

"Az emeletes iskola sarokrészének megrepedése tegnap megvizsgáltatott s a szakértői nyilatkozat szerint a repedésnek szerkezeti hiba az oka, mert az már régebben is megvolt kisebb mértékben, most a felső terhelés levétetvén a falakról, az csak szélesbedett a bolthajtás oldalnyomása folytán. Elrendelte ennélfogva az épittető bizottság, hogy az emeleti saroktanterem téglabolthajtása szedessék le, az sima mennyezetre alakíttassék át s a falak vasalással erősen foglaltassanak össze; fölhivta azért Bisothka István épitészt, hogy a munkálatról készitsen mielőbb költségvetést egyszersmind a fundamentom mellett is csináljon próbaásást, hogy vajjon elég kemény talajon van-e elhelyezve, nem kell-e oldalfalazással alátámasztani és megerőssiteni? Az elnökség ezenkivül felhivta arra is az épitészt, hogy a falak felhuzatván már, a tetőt még e hó folyamán rakja reá, hogy azok ily száraz állapotban fedessenek be és az épület még ez év őszén teljesen készen átadható legyen. Ezért hát a tetőfákra, melyek a vasuti töltéscsuszamlás miatt késtek tovább ne várjon."


Ebben a hónapban történt

187 évvel ezelőtt - 1831. augusztusában - kolera pusztított a városban.


Szavazás - RSS feed

Ha lenne rá lehetőség, támogatnád az oldalt?
Igen, átutalással
33.93 % (57)
Oda adnám az adóm 1%-át
22.02 % (37)
Igen, de nem pénzzel
16.07 % (27)
Inkább legyenek reklámok
13.10 % (22)
Semmiképpen
11.90 % (20)
Igen, PayPal-en keresztül
2.98 % (5)
Összes szavazat: 168

Vissza


Értesülj híreinkről elsőkézből RSS csatornánkon keresztül.

Szoboszló Képeskönyve RSS-feed

Ha nem tudod, mi az az RSS,
akkor olvasd el, ha nincs szükséged magyarázatra, akkor használd!

[Valid RSS]Látogatások száma: 682.916
Látogatók száma: 293.427
Jelenlévők: 1 fő