Kereső Linkek Vendégkönyv Képtár

"... Mert Szoboszló az én képeskönyvem, örökösön nézegetem, olvasgatom; jól esik belé merülni, abban gyönyörködni, vigasztalódni, tanúlni belőle."

Szép ErnőTegyük közössé a múltat!


Ha van Szoboszló helytörténetével kapcsolatos bármilyen tárgyi emléked - fotód, képeslapod, könyved - és digitalizált változatát szívesen felajánlanád a Szoboszló Képeskönyve képi anyagának gazdagítása érdekében, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: admin[kuk@c]szoboszlokepeskonyve.hu!


Kövess minket a Facebook-on is!Honlaphírek


2017.01.23. - A HVTV első adása (1994.12.26.)


 


2016.11.27. - HVTV riport Gajdos Zsuzsannával és Szabó Rebekával, a Közgazdasági Szakközépiskola tanulóival
A HVTV riportot készített Gajdos Zsuzsannával és Szabó Rebekával, akik 2016-ban a Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója Díjat kapták, a Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=xKQVXT5aLrU


2016.11.22. - HVTV riport Ónadi Beatrixszal és Hódos Katalinnal, a Bocskai István Szakképző Iskola tanulóival
A HVTV riportot készített Ónadi Beatrixszal és Hódos Katalinnal, akik 2016-ban a Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója Díjat kapták, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bocskai István Szakképző Iskola tanulójaként.Link: https://www.youtube.com/watch?v=Yo4RtE9zTIIMegosztás


Megosztom Facebook-on  Megosztom Twitter-en  Megosztom Startlapon  Megosztom URLguru-n  Megosztom Delicious-on  Megosztom Tumblr-en  Megosztom CitroMail-lel!  
Ajánlom egy ismerősömnek127 éve írta a helyi újság - novemberében

"Most az esős idők beálltával, mielőtt az állandó havazások beállanának láthatjuk, mily kevés, majdnem semmi gondot nem fordítanak városunk lakosai a nagyerőfeszítéssel és költséggel megépített gyalogjárdáink rendben tartására. Most még kedvezünk azok neveinek, kik sem a sarat sem a havat elsöpörtetni vagy ellapátoltatni házok elől nem szokták, pedig némely helyen valósággal csülökig kell dagasztanunk a házak előtti járdában, de ha ezen mulasztások ugy az egyesek mint az illetékes rendőrhatóság részéről továbbra is folytattatnak, nem fogunk késni ezen lap hasábjaiban a közjó érdekében egyeseket névszerint is megismertetni s személyenkint kijelölni, mint olyanokét kik már figyelmeztetésekre nem, de 5 frt pénzbüntetésre érdemesek."


Ezen a napon történt

131 évvel ezelőtt - 1887.11.17-én - élete 44. évében Jobbágyiban elhunyt Mészöly Géza a tájképfestészet nagy alakja.
34 évvel ezelőtt - 1984.11.17-én - halt meg Szabó László szobrászművész. Párizs mellett, Ravanelben található sírja.


Ebben a hónapban történt

73 évvel ezelőtt - 1945. novemberében - újra megindult a tanítás az 1896-ban alapított szoboszlói iparos tanonciskolában. Saját épülete nem volt, ezért az elemi illetve általános iskolákban kapott helyet.
52 évvel ezelőtt - 1966. novemberében - saját épületet kapott az állami zeneiskola a Dózsa György út 1. sz. alatt (ma a Penny üzlet áll a helyén).


Szavazás - RSS feed

Ha lenne rá lehetőség, támogatnád az oldalt?
Igen, átutalással
33.93 % (57)
Oda adnám az adóm 1%-át
22.02 % (37)
Igen, de nem pénzzel
16.07 % (27)
Inkább legyenek reklámok
13.10 % (22)
Semmiképpen
11.90 % (20)
Igen, PayPal-en keresztül
2.98 % (5)
Összes szavazat: 168

Vissza


Értesülj híreinkről elsőkézből RSS csatornánkon keresztül.

Szoboszló Képeskönyve RSS-feed

Ha nem tudod, mi az az RSS,
akkor olvasd el, ha nincs szükséged magyarázatra, akkor használd!

[Valid RSS]Látogatások száma: 686.498
Látogatók száma: 294.482
Jelenlévők: 1 fő